App låser luren tills du ringt mamma

En orolig mamma i USA har utvecklat en störtskön app för att verkligen se till att ungarna ringer och talar om var de är.

Att barn och ungdomar i ganska stor utsträckning idag har en mobiltelefon har vi vant oss vid under de senaste åren. Men bara för att de har en enhet som är ständigt uppkopplad och påslagen behöver det ju inte betyda att ynglingen i fråga vill svara när mamma ringer.

Det problemet hade en amerikansk mamma med sina barn. Skillnaden mot en del andra mammor var att denna hade koll på hur en app skulle kodas, vilket ledde till att appen Ignore no More föddes.

Med appen installerad (vi har inte hunnit testa den än, något vi återkommer till) ska appen vara i stort sett omöjlig att ta bort och den gör att en förälder helt enkelt kan låsa sitt barns telefon helt och hållet. Det enda som går att göra med telefonen är att ringa mamma (och nödnummer) och innan du gjort det är telefonen i stort sett oanvändbar.

Vill du se konspiratoriskt på det hela går appen säkerligen att användas i andra syften genom lite kreativitet, men för oroliga föräldrar kan det faktiskt vara ett intressant alternativ om barnen i hushållet ”missar att du ringt”. Appen finns till Androidoch kostar femton spänn.

Om någon Swedfone kund har prövat denna app, så får ni gärna höra av er till oss och berätta hur den fungerar. Vi kommer inom kort lägga upp en recension om denna.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s