Spekulation: Två nya Nokiatelefoner nästa vecka?

När Windows Phone 8.1 presenteras på onsdag nästa vecka kommer enligt uppgift även Nokia att vara med på scen.

Nej, Microsofts uppköp av Nokias mobiltelefontillverkning ser inte ut att bli klar till utvecklarkonferensen Build som sätter igång den 2 april. Nokia kommer därför, enligt sajten Mynokiablog, att vara med på scenen under eget namn och presentera två nya telefoner: Lumia 930 och Lumia 630. På denna konferens väntas Microsoft presentera den senaste versionen av sitt mobilsystem, Windows Phone 8.1.

Enligt Mynokiablogs hemlige uppgiftslämnare är Lumia 930 den telefon som tidigare läckt ut under kodnamnet Martini. Det ska röra sig om en internationell version av Lumia Icon som endast säljs av den amerikanska operatören Verizon. Eller om man så vill, en mindre version av Lumia 1520. Liksom Lumia 1520 ska den ha en fyrkärnig processor, 1080p-skärm och 20-megapixelkamera, men skärmen ska vara på mer fickvänliga 5 tum.

Lumia 630, kodnamn Moneypenney (ni ser systemet va?) ska å sin sida vara en billigare modell avsedd för utvecklingsländer, vilket bland annat märks på att den ska finnas i en variant med dubbla sim-kort, en funktion som är viktig i bland annat Indien där det är vanligt att flera personer delar på en mobil.

Nokia ska även ha ytterligare en flaggskeppsmobil på gång, kodnamn Goldfinger, men denna kommer man att lansera vid ett senare tillfälle, förmodligen då under namnet Microsoft.

Källa: http://www.mobil.se/nyheter/rykte-tv-nya-nokiatelefoner-n-sta-vecka#.UzBhE_l5NyU

 

/swedfone

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s