Swedfone – Samsung presenterar nya Samsung Galaxy S5

Det koreanska teknikbolaget Samsung presenterade på måndagskvällen sin nya flaggskeppsmodell för smartphones, Galaxy S5, vilken bland annat innehåller fingersensor och en större skärm än föregående modell i serien.

Vad har då Samsung gett sin nya värsting för hårdvara, cirka ett år efter att Galaxy S4 lanserades? Super AMOLED-skärmen har förstorats något, upp från 5 tum till 5,1 tum, men upplösningen är fortfarande 1920 x 1080 pixlar (Full HD). Arbetsminnet ligger kvar på 2GB medan chippet blivit snabbare, då Galaxy S5 utrustats med fyrkärniga Snapdragon 801 som tickar i 2,5GHz.

Batteriet har 2800mAh, jämfört med 2600mAh i Galaxy S4. Enligt Samsung innebär det 20 % bättre uthållighet. Om enheten är på väg att dö finns ett energisparläge som gör skärmen svartvit och stänger av alla icke-väsentliga funktioner.

Samsung har även riktat in sig på den aktive användaren och gjort S5 vattentät och inkluderat en hjärtsensor.

Vidare har det koreanska bolaget utvecklat konceptet med smarta klockor och lanserar nya versionerna Gear 2 och Gear 2 Neo, som är kompatibla med S5.

Swedfone kommer starta försäljningen av Galaxy S5 från start, dock är det ännu oklart när den kommer lanseras i Sverige.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s